Ranking

De Headis World Ranking is samengesteld over de resultaten van de laatste 15 World Cup Toernooien. Deze toernooien krijgen een rating (sterren). De Headis Toernooien worden geratificeerd tussen 1 en 5 sterren. Er kunnen ook halve sterren worden toegekend.

De punten die elke speler behaalt tijdens het toernooi worden vermenigvuldigd met de rating van het toernooi. Dus de winnaar van het Headis Wereldkampioenschap (enige 5 sterren toernooi) krijgt 200 punten voor de Headis Ranking (40 punten voor de 1e plaats, maal de 5 sterren).

Als twee spelers evenveel punten hebben dan bepaalt het aantal gespeelde toernooien voor die hoeveelheid punten wie er hoger op de ranking komt te staan.

Andere Toernooien los van de World Ranking

Headis Masters

Voor het jaarlijkse internationale Headis Masters Tournament zijn de beste 18 mannen en 8 vrouwen gekwalificeerd. Daarbij worden per deelnemersveld 2 wildcards toegewezen. De Headis Masters telt niet mee voor de World Ranking

Europees Kampioenschap

Spelers kunnen deelnemen aan het EK kwalificeren als ze namens een officiële partner van Headis aangemeld worden. De kwalificatiewedstrijden voor het EK hebben invloed op de World Ranking.