Nieuws

Eerste Krajicek Tournament Day

Zondag 30 september organiseerde de Krajicek Foundation haar eerste  ‘Tournament Day’ op het NDSM-werf in Amsterdam. Honderden kinderen kwamen uit allerlei steden om hier een geweldige urban sports ervaring te beleven. En natuurlijk waren wij erbij 😉

Naast Headis kon je 3×3 basketballen, dansen, drummen, urban hockeyen en nog veel meer. De stoere uitstraling van de loods past uitstekend bij urban sports. Voor wie het gemist heeft: we zijn komend jaar nog vaker te zien bij activiteiten van de Krajicek Foundation, dus check onze site!

Grafisch Lyceum Rotterdam gaat door met Headis!

Na de pilot afgelopen periode op het Grafisch Lyceum Rotterdam met Headisnl is afgesproken om in het schooljaar 2018-2019 door te gaan en uit te breiden met het aanbod van Headis! Tijdens de pilot konden studenten ervoor kiezen om Headis te spelen tijdens de (verplichte) sportmodule. Een korte demonstratie in de entreehal van de school leverde in korte tijd meer dan 10 studenten op die zich aanmeldden.

Met een beetje terughoudendheid werd er begonnen aan een reeks van 5 lessen van een uur, maar de laatste les werd bij het toernooi al volop gespeeld met de aangeleerde technieken. Uiteraard ontbrak het niet aan de nodige passie en wilde iedereen de hoofdprijs winnen: een originele Headisbal 🙂

Vanaf het najaar kunnen studenten kiezen voor Headis bij de sportmodule en worden de lessen 8 weken aangeboden in plaats van 5 zoals bij de pilot. De lessenreeks wordt per periode afgesloten met een vet toernooi, wat door ons verzorgd en aangekleed wordt!

Opening eerste overdekte Krajicek Playground in Den Haag

Woensdag 11 juli is in Den Haag bij buurtcentrum ‘Bouwlust’ de eerste overdekte Krajicek Playground feestelijk geopend. Meer dan 100 jongeren en volwassenen waren aanwezig en namen deel aan leuke activiteiten, waaronder uiteraard Headis!

Veel kinderen maakten kennis met Headis en de tafels waren vrijwel continu bezet. Behalve als publiekstrekker Soufiane Touzani langskomt: dan lopen alle kinderen met hem mee. Hierdoor konden we hem niet verleiden om even te spelen, maar hopelijk een volgende keer 🙂

In het najaar worden ook in Rotterdam en Amsterdam overdekte Krajicek Playgrounds geopend, dus hopelijk zien we je daar als je deze keer gemist hebt!