HEADIS FAQ

Het is koppend pingpongtennis. Probeer het!

Je hebt een tafeltennistafel en een Headis Bal nodig. Het handigst is om je handen op tafel te leggen en door je knieën te zakken. Blijf altijd goed naar de bal kijken en kop met je voorhoofd. Voor de rest moet je het zelf maar weten 😉

Iedereen die met zijn hoofd boven de tafel uitkomt kan het spelen. Je kunt Headis met en zonder fysieke kracht of acrobatische hoogstandjes spelen. Zelfs zonder strategie! Speel gewoon hoe jij het leuk vindt en je plezier hebt met anderen.

Er zijn met Headis geen verschillen tussen jongens en meisjes. Iedereen kan het spelen!

Dat vragen de geleerden in deze wereld zich ook af! Wij denken: het is snel en spectaculair. Zelfs als je het nog maar kort speelt kun je al fantastische rally’s spelen. Als je het één keer gespeeld hebt wil je alleen maar meer 🙂

Zeker niet! De bal is gemaakt van een zacht soort rubber en weegt maar 100 gram. Daarnaast wordt de bal al jaren gebruikt en zijn er nooit verwondingen geweest. Mocht de bal toch op je neus komen of iets dergelijks dan willen we je helpen herinneren dat een meisje van 5 jaar daar ook geen last van heeft gehad 🙂

Hoe steviger hoe beter natuurlijk. Let op dat je gewoon stevige tafels gebruikt en test even voorzichtig of de tafel stabiel is. Rijdende modellen kunnen makkelijk verplaatsen, dus houd dat in de gaten. Het net is ook belangrijk, want een standaard tafeltennisnet is binnen de kortste keren stuk. Hetspeciale Headisnet is veel steviger, de netten op een openbare tafel zijn van metaal en ook stevig genoeg uiteraard. Wees ervan bewust dat je altijd op eigen risico speelt.

Je hebt een speciale Headis bal en een stevig (Headis) net nodig.
Neem naast een vriend om het te spelen ook wat vette muziek mee!

Nee. Het is belangrijk dat je je handen op de tafel houdt als je begint te spelen. Zo kun je je oriënteren en weet je waar de tafel is. Als je een tijdje hebt gespeeld ga je automatisch aanvoelen waar de tafel is en ga je ook dieper door je knieën tijdens het spelen.

Na flink wat testen op vooral hoofden en tafels is er een bal ontwikkeld die speciaal voor Headis geschikt is. De bal weegt slechts 100 gram, heeft een omtrek van 50 cm, springt goed en is goed stuurbaar.

Simpel: Je mag de bal alleen aanraken met je hoofd. Bekijk alle regels hier.

Het helpt wel, maar iedereen kan deelnemen aan toernooien. Schrijf je simpelweg in via de site en op de dag zelf speel je sowieso een groepsfase. Dat betekent meerdere wedstrijden, dus fun heb je in ieder geval! Tussen de rondes door kan er vaak ook nog even gespeeld worden. Bij een aantal grotere evenementen zijn er ook zat andere leuke dingen te doen naast Headis. Denk aan coole side-events en vette muziek.

De Headis Associatie, de organisator van alle toernooien bepaalt hoeveel sterren een toernooi ontvangt. Een toernooi wordt getoetst aan meerdere criteria in de beoordeling. Dit omvat niet alleen het aantal deelnemers, maar ook of het toernooi meerdere malen plaats heeft gevonden en of het een toernooi is met ondersteuning van Headis.

Het gaat bij Headis niet alleen om spectaculaire rally’s, maar ook om een stoere en creatieve bijnaam voor jezelf te verzinnen. Je kunt alles zijn wat je zou willen! Meedoen op je eigen naam kan ook, maar is natuurlijk minder leuk, toch?!

Ja en de ontwikkelingen rondom de wetenschappelijke onderbouwing hierover stapelen zich op.

Meerdere Bundesliga clubs, het nationale elftal van Duitsland en ook bijvoorbeeld topclub Arsenal hebben de mogelijkheden van Headis ontdekt en omarmd. Zij gebruiken Headis om de koptechniek te verbeteren bij hun spelers en constateren aanzienlijke vooruitgang. En het is ook nog eens op een leuke manier!

Dat klinkt goed! We zijn altijd bereid om een clinic of demonstratie te komen geven. We bieden Headis ook als toernooi module aan, en alles op maat! Neem contact met ons op via info@headis-sports.nl of maak gebruik van ons contactformulier.

Wat helder is: in Duitsland alleen al zijn er meer HEADIS-spelers dan er bobsleeërs zijn in de hele wereld…