Historie

Headis Erfinder René Wegner (links) im Achtelfinale bei der zehnten Headis WM - Bild von Falk Venten 900x400 WZ
[/vc_column][/vc_row]

Headis werd in 2006 uitgevonden door de Duitse sportstudent René Wegner. Het voetbalveld was bezet dus ging hij naar de tafeltennistafels. Het idee ontstond om de bal alleen met je hoofd over te spelen. Tijdens zijn studie ontwikkelde René dit idee verder door. De sport Headis was geboren en werd vervolgens al snel bekend. Elke dag beginnen nieuwe mensen met spelen.

Al in 2008 organiseerde René de eerste Headis toernooien onder studenten in zijn stad Kaiserslautern. Vandaag de dag is er een internationale reeks toernooien en zijn er vele Headis evenementen per jaar. Er is zelfs een EK en WK!

De publieke belangstelling was van begin af aan erg groot. Een van de eerste mijlpalen was Renés verschijning in Duitsland op “TV Total” met de Wereldkampioen Felix Weins. Nog een grote mijlpaal was de “TV Total Headis Spezial” gehouden in oktober 2014 en nogmaals in 2015. Dit leidde tot meer dan 10.000 Headis spelers in Duitsland en over de hele wereld.

Headis heeft inmiddels haar weg gevonden naar diverse Europese landen, maar ook China en de Verenigde Staten. En nu dus ook Nederland!