Nederlands debuut op WK Headis in Kaiserslautern

In het weekend van vrijdag 14 en zaterdag 15 juli vond het wereldkampioenschap Headis plaats in Duitsland. Om precies te zijn in Kaiserslautern, de bakermat van Headis, in een oude fabriekskantine deden bijna 200 deelnemers mee aan dit jaarlijkse evenement.

Vrijdags startten vanaf 17:00 de eerste kwalificatiegroepen, terwijl de laatste groep even na 22:00 klaar was. Per groep werkte elke speler 4 individuele wedstrijden af. De spelers van Nederland, Robbert Stolwijk en Michiel de Korte, moesten zich eerst kwalificeren voor de hoofdronde op zaterdag. De beste 16 spelers van de wereld waren vrijgesteld van kwalificatierondes, dus was er nog genoeg tegenstand over voor de spelers uit Nederland!

Na goede en soms zelfs spectaculaire wedstrijden gingen beide spelers, als beste nummers 4, tot hun verbazing door naar het hoofdtoernooi. Dat begon de volgende dag rond 11:00 en eindigde voor onze spelers iets meer dan 3 uur later, door uitschakeling in de groepsfase. Het niveau op zaterdag was erg hoog en er werden op veel tafels mooie rally’s gespeeld. Zowel bij de dames als de heren waren er veel spannende wedstrijden te zien. Bij de heren won de favoriet een keer niet en ging de nummer 2 geplaatst met de titel er vandoor, terwijl bij de dames de winnaar wel haar favorietenrol waarmaakte.

Voor Nederland een leerzaam en inspirerend weekend. Volgend jaar is de Nederlandse vertegenwoordiging vast een stuk groter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.